Wandeling voor het Goede Doel

Het initiatief dat in 2023 werd opgestart, lijkt te zullen uitgroeien tot een traditie: ook in 2024 vindt in de marge van Living Today een georganiseerde wandeling plaats, meer bepaald op maandag 4 november. Zoals vorig jaar staat deze wandeling op de kalender van Wandelsport Vlaanderen. Wie deelneemt én de tocht beëindigt, mag aansluitend gratis de beurs bezoeken.

Dit event loopt ten voordele van een goed doel, m.n. vzw Kloen (cliniclowns). De wandeling werd dan ook uitgetekend door wandelclub Kloenstappers. De deelnameprijs bedraagt slechts 3 euro per persoon (of 1.5 euro voor leden van Wandelsport Vlaanderen), inclusief toegangsticket voor Living Today voor wie de finish bereikt. Wie deelneemt aan de wandeling en deze tot een goed einde brengt, kan de beurs dus bezoeken voor een fractie van de normale toegangsprijs. Op die manier beloont organisator Expozia de beursbezoekers die oog hebben voor een gezonde levensstijl met voldoende lichaamsbeweging.

Kloen vzw zet zich in voor clowns in het ziekenhuis – Dokter Knuffel, Het Clownshuis (digitaal contact en huisbezoek bij het langdurig zieke kind), Orka (kinderen en adolescenten met reuma), Muco en Bubble ID UZ Gent (kinderen met Primaire ImmuunDeficiënties).

Wandelaars kunnen van start gaan tussen 08:00 en 15:00 en kunnen kiezen voor een parkoers van 6, 12 of 18 km. De wandeling start en finisht in Roeselare EXPO. Bij start en finish kan uiteraard iets gedronken en/of gegeten worden. Het parkoers loopt langs rustige, landelijke wegen. Het laatst mogelijke finishsuur is 17:00.

Interesse om deel te nemen aan de wandeling? Je hoeft niet vooraf in te schrijven, maar kan gewoon ter plaatse inschrijven. De inschrijvingstafel bevindt zich in de cafetaria van Roeselare EXPO. Volg de wegwijzers ter plaatse, alles zal duidelijk staan aangeduid.

Wandelorganisator Kloenstappers en beursorganisator Expozia hopen dat het deelnemersaantal van vorig jaar, toen ruim 500 deelnemers zich inschreven, dit jaar zal worden geëvenaard of verbeterd. We hopen dus op uw massale deelname. Noteer alvast maandag 4 november 2024 in je agenda.