Start2Rum Tasting tijdens de 'Food & Taste Day'

Op zondag 3 november 2024 is Food & Taste het centraal thema op Living Today. In de namiddag kun je deelnamen aan een bijzondere Rum Tasting.

Rum is vooral bekend als basis voor verschillende wereldberoemde cocktails. Denk maar aan de Daiquiri, Mojito, Mai Tai of Cuba Libre. Rum is echter minder bekend als spirit om te degusteren dan een goede whisky of gin. Nochtans zijn er enorm veel kwalitatieve, gerijpte rums die even goed en doorgaans beter puur gedronken worden dan gebruikt te worden in de bereiding van een cocktail. Dat kan je ondervinden tijdens deze Rum Tasting.

Bij aanvang van de tasting geven we een historische inleiding over rum. Nadien komt de geografische verscheidenheid van rum aan bod en worden de voornaamste rumproducerende regio’s toegelicht. Vervolgens staan we stil bij verscheidene distillatie- en bereidingstechnieken die gebruikt worden om rum te produceren en bekijken we de invloed hiervan op de smaak. Nadien kan de Rum Tasting echt starten en beginnen we met proeven. In totaal worden een tiental rums geproefd.

De organisatie van deze Start2Rum Tasting is in handen van Rum Stylez.

De Rum Tasting gaat door op zondag 3 november tussen 14:15 en 16:15. Maximum 30 deelnemers. Vooraf inschrijven is verplicht, door een ticket voor de tasting aan te kopen in de ticketshop. Kostprijs bedraagt € 12 (+ toegangsticket voor de beurs van € 8).