B&B Mas Bouzige

Op slag verliefd

Toen Thomas & Marleen eind 2022 de binnentuin van Mas Bouzige voor het eerst betraden, waren ze op slag verliefd! Wat een sfeer, rust en gezelligheid. Wat ze voelden, was sterker dan henzelf. Dit was het! Hier zouden ze hun chambres d’hôtes uitbaten. Dit doen ze sedert 2023 met heel veel enthousiasme en passie!

Ligging

B&B Mas Bouzige is gelegen in de Gard, een “verborgen” pareltje waar je de zuiderse sfeer proeft en het landschap wondermooi is. Bovendien is B&B Mas Bouzige de ideale uitvalsbasis om de omliggende streken te verkennen (Ardèche, Provence en Camargue).

Een beetje geschiedenis

De voormalige boerderij dateert van omstreeks de 17de-18de eeuw en was eigendom van de familie Bouzige. Fernand Bouzige hield zich als voorzitter van de wijncoöperatie bezig met het maken van tonnen, draagtonnen voor de wijnboeren. In en rond het gebouw vind je nog heel wat accenten terug van deze tijd.

Domein

Het hart van het domein is de binnentuin. De 200 jaar oude moerbeibomen, de fontein met de dame-jeanne vazen, … zorgen voor een oase van rust. Het is zalig vertoeven in de lounge of aan een van de tafeltjes.

Aan de buitenkant van het gebouw bevindt zich het zwembad. Zo wordt de rust op de binnentuin bewaard.

Eveneens aan de buitenkant van het gebouw bevindt zich een privé parkeerterrein.

Gemeenschappelijke ruimte

In de gemeenschappelijke ruimte zetten Thomas & Marleen elke ochtend het ontbijtbuffet voor de gasten klaar. Je vindt er eveneens de honesty-bar alsook heel wat documentatie over de streek.

Aan tafel

’s morgens verwennen ze hun gasten met een uitgebreid ontbijtbuffet dat o.a. bestaat uit chocoladepasta, confituur, diverse soorten vlees en kaas, een eitje, vers en gedroogd fruit, diverse soorten brood, havermout, granola, koffie, chocolademelk, thee en fruitsap.

Vier à vijf maal per week bieden ze tables d’hôtes aan: een driegangenmenu, barbecue, pizza à volonté, kaas & wijn,… kortom voor elk wat wils.

Bij goed weer wordt gegeten aan de lange tafel in de binnentuin. Wanneer het weer wat minder meezit, gebeurt dat in de gemeenschappelijke ruimte.

Kamers / studio’s

B&B Mas Bouzige beschikt over 2 kamers en 3 studio’s die allen uitgeven op de binnentuin.

De studio’s hebben de naam CLAIRETTE, ROUSSANNE en CARIGNAN gekregen. Deze namen verwijzen naar druivenrassen die frequent worden gebruikt in de Languedoc-Roussillon. De studio’s zijn voor 2 personen met mogelijkheid tot 3 personen (CLAIRETTE) of 4 personen (ROUSSANNE & CARIGNAN). Een zetelbed kan worden gebruikt voor kinderen van 3 t.e.m. 16 jaar. Elke studio heeft een slaapkamer, een zithoek, een badkamer en een kitchenette (met oven, kookplaat, microgolfoven, koelkast, koffie- en theefaciliteiten). Er is airconditioning aanwezig.

De kamers hebben de naam GRENACHE en SYRAH gekregen. Deze namen verwijzen naar druivenrassen die frequent worden gebruikt in de Languedoc-Roussillon. De kamers zijn voor 2 personen. Elke kamer heeft een slaapkamer, een badkamer, koelkast, koffie- en theefaciliteiten. Er is airconditioning aanwezig.


Deel deze Exposant op Sociale Media

 
Info Exposant
Info Exposant